Tusen takk for tiden vi har hatt sammen. La oss se nærmere på hvordan det faktisk går med Avancia.

God og tydelig kommunikasjon er viktig for oss. Tusen takk for reisen.

Min tid startet hos Avancia Skedsmokorset 01. mai 2017. Det var med stolthet og blandede følelser jeg tok på meg rollen, jeg hadde aldri vært med på noe så stort tidligere. Vi brukte i underkant av 3 år på å få senterets økonomi til å bli bra, 2020 var året hvor Avancia skulle avansere og eierne få sin andel – etter mange år med null-utbytte. Nå handler det ikke lenger om utbytte for eierne, nå handler det om overlevelse og sørge for at Avancia forblir på Skedsmokorset.

Når jeg tok over som daglig leder hadde jeg noen tanker og ideer om hvordan vi skulle ha det på senteret, men jeg hadde aldri i min villeste fantasi trodd at vi skulle få det som vi nå har det. Så tusen takk for at jeg får lov til å være med på denne reisen, jeg er skikkelig glad for det vi har. Takk til deg som medlem og ikke minst alle mine flotte kollegaer som gjør hverdagen fantastisk, selv under disse omstendigheter.

Daglig leder blir deleier av Avancia

Tidlig under første lockdown var jeg så heldig å bli en av eierne av Avancia Skedsmokorset, dette var en drøm som gikk i oppfyllelse. Med andre ord så blir du ikke kvitt meg med det første. Denne fantastiske reisen skal fortsette, og vi skal lage mye gøy på Avancia i fremtiden.

Tusen takk for tiden vi har hatt sammen. La oss se nærmere på hvordan det faktisk går med Avancia.

Vekst før covid-19

Siden mai 2017 og frem til covid-19 i mars 2020 klarte vi å øke medlemsmassen med 495 medlemmer netto. Det har vært en utrolig reise, på så mange måter. Men det er nå den virkelige kampen begynner, nå skal vi kjempe med nebb og klør for overlevelse.

I tiden som har vært har vi opplevd støtte, kjærlighet, vennskap, oppturer og nedturer – det har vært en fantastisk reise. Det er en reise vi virkelig har lyst at skal fortsette.

Vi har mistet 428 medlemmer

Siden nedstengningen i mars 2020 har vi opplevd mange utmeldinger, noe som er å regne med i disse tider. Vi hadde likevel ikke regnet med så mange oppsigelser som vi nå sitter med, det har vært tøft. Vi har i perioden fra mars til nå mottatt 801 oppsigelser. I samme periode har vi hatt 373 innmeldinger. Dette utgjør en netto på -428 medlemmer.

Det skal ikke legges under en stol at det kommer til å ta lang tid å komme seg på beina etter pandemiens ringvirkninger, det kan ta flere år – også er vi innstilt på at dette er noe vi kan klare sammen.

Tusen takk for tiden vi har hatt sammen. La oss se nærmere på hvordan det faktisk går med Avancia.

Med en så drastisk nedgang i medlemsmasse forsvinner store deler av vår omsetning;
428 medlemmer utgjør omlag kr. 184.000, – i tapt omsetning hver måned, dette utgjør omlag kr. 2.200.000, – over et regnskapsår. I 2019 hadde vi et resultat på kr. 1.003.000,- og i 2018 hadde vi kr. 675.000,-. Det er klart at en så drastisk nedgang i omsetning kan være avgjørende for vår fremtid.

Hele situasjonen føles veldig spesiell. Det vi har bygget opp de siste årene har på mange måter forsvunnet rett foran øynene på oss, uten at vi har vært i stand til å påvirke eller gjøre noe som helst. Vår sikkerhet og trygghet er borte, vi har rykket tilbake til start.

Du som medlem utgjør en forskjell

Fordelen nå, kontra for 4 år siden, er at vi har god økonomisk kontroll når vi nå skal starte på nytt. Det at du som medlem støtter oss – er avgjørende. Vi vet lite om hva som kommer rundt neste sving, og din støtte ifm medlemsavgift er helt klart avgjørende for vår fremtid. Uten din støtten kan jeg med sikkerhet si at vi ikke hadde klart oss gjennom denne perioden, så du skal være stolt over hva du har bidratt til. Du skal vite at din støtte har vært avgjørende og det settes enormt stor pris på. Du utgjør en forskjell og er med på at Avancia skal forbli på Skedsmokorset!

Nå ser vi veldig frem til en gjenåpning og håper det vil skje innen rimelig tid. Er vi heldige så får vi en indikasjon vedr gjenåpningen etter dialogmøtet i morgen, fredag den 29.01, men vi får nok ikke noen konkret tid for gjenåpning. Du får informasjon med en gang vi vet noe.

Tusen takk for tiden vi har hatt sammen. La oss se nærmere på hvordan det faktisk går med Avancia.

Vi har stor tro på at vi skal klare dette sammen, og her trenger vi drahjelp fra alle kanter – slik at vi en gang i fremtiden kan komme oss tilbake på pluss-siden og sikre at Avancia forblir på Skedsmokorset. – Det vil ta tid, men jeg har stor tro på at vi skal klare dette sammen.

Kommende tid vil bli tøff, og det er helt greit. Vi er sikre på at vi skal klare dette sammen! All støtte vi har fått varmer godt, og det gir oss troen. Vi er mange om beinet – det gjør at denne snuoperasjonen føles mye tryggere.

Du utgjør en forskjell. Håper vi sees snart.

Hilsen Magnus, daglig leder
#teamavancia

Daglig leder Magnus Christoffer Gundrosen, Avancia Skedsmokorset

Flere
artikler