Planlagt gjenåpning av Avancia: 15. juni

Treningsbransjen forbereder seg på en åpning den 15. juni
Myndighetene planlegger åpning av treningssentere den 15. juni. Avancia er klart til åpning, og vi håper at helsemyndighetene samarbeider med bransjen slik at dette blir mulig.

I dag kom myndighetene med en plan for gjenåpningen av vårt kjære Norge. På den ene siden så er vi glade for å få en planlagt dato for gjenåpning av Avancia, på den andre siden ser det meget skummelt ut for senterets videre fremtid.

Intensjonen til myndighetene er at treningssentre skal gjenåpne den 15. juni, forutsatt at helsemyndighetene i samarbeid med treningsbransjen har kommet frem til forsvarlige smitteverntiltak. Vår fremtid er meget usikker, men vi ser positivt på situasjonen.

Regjeringen har nå gitt treningssentre en planlagt dato for åpning. Regjeringen la i dag frem en plan for åpning av Norge hvor også treningssentre ble nevnt og inkludert, det er vi glade for. Planen for åpning er avhengig av at vi fortsatt er flinke med myndighetenes råd og anbefalinger, og at helsemyndighetene samarbeider med treningsbransjen om å få på plass forsvarlige smitteverntiltak. Virke har utarbeidet en bransjestandard for gjenåpningen av treningssentre, nå er resten opp til helsemyndighetene.

Treningssentre holdes stengt til 15. juni

Regjeringen holder treningssentrene stengt til den 15. juni 2020. Det er da planlagt at vi skal få lov til å gjenåpne treningssenteret med gitte smitteverntiltak.

«Vi er skuffet og overrasket over at treningssentrene først får åpne etter puber og fornøyelsesparker. Vi reagerer sterkt på forskjellsbehandlingen til idretten, hvor det åpnes opp for kontaktsport, trening i idrettshallene og svømming, sier bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening. 
En åpning så sent som 15. juni vil bli svært krevende for bransjen, da man åpner i lavsesong med en for mange sterkt redusert medlemsbase, og samtidig mister det som måtte være igjen av vårsesongen, påpeker Oppen.»

Ikke gitt at Avancia overlever i fremtiden

Vi kommer til å følge bransjestandarden og alle retningslinjer som blir gitt, for å sørge for at gjenåpningen går etter planen. Du vil fortløpende få informasjon om åpningen og hva som skjer fremover. Jeg synes det viktig at du som medlem får denne informasjonen. Til uken får du videre informasjon om hva som skjer med begrensninger og trekk av medlemsavgift.

Det er ikke gitt at vårt kjære treningssenter overlever og blir værende på Skedsmokorset etter åpning, dersom vi opplever en storm av oppsigelser. Vi har som du vet fått betalingsutsettelse på endel store faste kostnader som ikke dekkes av myndighetene, disse kostnadene påløper etter at vi åpner. Vi har hatt et ønske om at du som medlem til enhver tid får vite hvordan det går, det er også grunnen til at vi publiserte vår likviditetsoversikt mtp hvor lang tid vi kan anslå å overleve i lockdown med null-inntekt.

Vi er avhengig av at du som medlem fortsetter med å være trofast i kommende periode, for å øke sannsynligheten for at vi overlever i tiden som kommer.

Den planlagte åpningen gjør at Avancia overlever denne lockdown-perioden, også er det avgjørende at du som medlem er villig til å beholde ditt medlemskap i perioden som kommer etter åpning. Det er nå «kampen» har startet og vi skal fighte for at Avancia skal overleve. Vi stoppet trekk av medlemsavgift den 20.04 for å ta vår del av dugnaden, jeg mener fortsatt at dette var riktig avgjørelse, selv om det har satt Avancia sin fremtid i en meget usikker posisjon. Nå trenger vi din hjelp for å komme oss på beina etter åpningen av vårt kjære treningssenter, din støtte og trofasthet er avgjørende for vår fremtid.

Slik overlever Avancia:

1. At du som medlem er villig til å beholde ditt medlemskap i perioden fremover. Våre driftskostnader er forhøyet etter åpning, og vi trenvger din støtte for å overleve.
2. At du som medlem, og alle ansatte følger gitte smittevernregler og anbefalinger. Dette gjør vi for å sikre at treningssenteret forblir åpent.
3. At du som medlem fortsetter å bidra til vårt unike og gode treningsmiljø. Vi ønsker å være størst på trivsel og treningsglede. Du som medlem er grunnen til at vi gleder oss til å gå på jobb hver dag.

Hele Team Avancia gleder seg veldig til åpning. Vi skal ha senteret klart til åpning den 15. juni, også håper vi på at helsemyndighetene samarbeider med bransjen slik at dette blir mulig.

Dette er noe vi skal klare sammen!

Hilsen Magnus, daglig leder
#teamavancia

Daglig leder Magnus Christoffer Gundrosen, Avancia Skedsmokorset

Flere
artikler